Referenser

Här kan du läsa lite kort om några av de uppdrag inom affärsrådgivning och tillgänglighet som jag har jobbat med.

AFFÄRSRÅDGIVNING

Husbilsresor & äventyr

Ett företag som via sitt fritidsintresse för husbilar har startat ett företag för att marknadsföra sin blogg och utföra marknadsanpassade tester av olika inventarier och saker för en trevlig och säker husbilssemester. Företaget startade från att ha ett intresse till att nu marknadsföra och blogga om sina resor och aktiviteter. Bloggen har idag många följare och man finns på olika sociala medier.

Inspired by focus

Företaget Inspired by focus vill göra en app för att stimulera fler att träna hemma och genom tips också må bättre och äta sundare. Vi har jobbat fram idé och affärsmodeller genom verktyget Business Canvas-modellen. Vi har jobbat under en längre period för att säkerställa kundfokus och positionering av modellen. Appen kommer att släppas under 2021.

Jag har även arbetat med ett företag som jobbar med produktion av musik. Företaget har övertagit agenturer och vill ha hjälp med övertagandet och avtalsdiskussion kring hur det skall ske och hur de skall kommunicera med de gamla kunderna gällande att det nu är en ny ägare till musikproduktionen. Jag har hjälpt och stöttat i avtalsskrivning och på vilket sätt kommunikationen bör ske.

 

 

 

 

 

TILLGÄNGLIGHET

Nu har jag ett uppdrag av Region Örebro län att hjälpa till att skapa några delar på Bergslagsleden tillgänglig för personer med funktionsvariation. Uppdraget är att kunna ge råd till Region Örebro hur man gör och till vilken kostnad.

 

Del av Bergslagsleden

 

En stad för alla 2018

Hallsberg behövde hjälp att ta fram en åtgärdsplan för tillgänglighet. Personer med funktionsnedsättning, politiker och tjänstemän fick svara på enkätfrågor om huruvida de uppfattar Hallsberg som tillgängligt eller inte. Svaren presenterades sedan i en plan för tillgänglighetsarbetet i kommunen.

 

 

Smakrik och blomstrande besöksnäring 2017

Under namnet ”Smakrik och blomstrande besöksnäring” har nu länsstyrelser i 5 län avslutat en upphandling av enskild rådgivning och grupprådgivning inom bl.a. tillgänglig besöksverksamhet, men även andra ämnesområden så som:

  • Trädgårdsvård – Att bevara och utveckla en historisk trädgård
  • Trädgårdsdesign – Med trädgården som skyltfönster
  • Marknadsföring på webben och i sociala medier
  • Att bygga försäljningen kring en historia – Storytelling
  • Sälj mer i din gårdsbutik

Centrum för tillgänglighet är en av tre leverantörer som kan erbjuda rådgivning inom tillgänglig besöksverksamhet. Du som har ett boende, servering,  gårdsbutik, aktiviteter för besökarna eller annan besöksverksamhet på landsbygden är målgrupp. Alla företag som tillhör målgruppen är välkomna att delta på aktiviteterna!      

Har du behov av att få mer kunskap och rådgivning inom tillgänglig besöksverksamhet så tveka inte att höra av dig. Jag hjälper dig gärna.

 

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogrammet och utförs på uppdrag av Länsstyrelsen.

 

Hösten 2016

En stad för alla, ett projekt som bygger på delaktighet för personer med funktionsnedsättning. En stad för alla skapar förutsättningar för Askersunds kommun att få en handlingsplan som är väl förankrad och framtagen tillsammans med politiker, tjänstemän och personer med funktionsnedsättning.

 

Våren 2016

Inventering av 160 objekt för Örebro kommun. Ett arbetsmarknadsprojekt på uppdrag av Örebro kommun där både publika och kommersiella lokaler inventerades.

 

 

DSCF7442

Sommaren 2015

Inventerat friluftsområdet Sixtorp utanför Örebro.

Vill du veta mer om hur det kan se ut får du gärna kontakta mig.

 

 

Februari 2015

Föreläst om tillgänglig turism och tillgänglig handel för utbildningen till upplevelsepersonal i Örebro.

 

 

2014 Möte om tillgänglighet inför Kuala Lumpurs borgmästare

Föreläst om tillgänglighet för en delegation från Malaysia med borgmästaren från Kuala Lumpur som ledare för delegationen. I delegationen var Sveriges ambassadör i Malaysia, Malaysias ambassadör i Sverige och ytterligare ca 15 celebra personer.
 

2014 Avtal med Örebro kommun

Centrum för tillgänglighet skriver avtal med Örebro kommun om projektledning för Access City Award. En tävling mellan Europas städer att vara Europas mest tillgängliga stad.
 

2014 Inventering av vallokaler

Under april månad så inventerade vi 58 vallokaler för Örebro kommun. Lagen säger att vallokalen skall vara tillgänglig för alla.