Är du företag på landsbygden och ingår i satsningen en Smakrik besöksnäring. Anmäl dig till en båttur på Vättern. Klicka på länken och anmäl dig. länk

EN STAD FÖR ALLA

Nu är det klart att jobba med Hallsberg. Vi skall hjälpa Hallsberg att ta fram en åtgärdsplan för tillgänglighet. Vi gör det genom att fråga personer som kommer att vara involverade. Personer med funktionsnedsättning, politiker och tjänstemän kommer alla att få svara på enkätfrågor om hur de uppfattar Hallsberg som tillgängligt eller inte. Svaren kommer sedan att resultera i en plan för tillgänglighetsarbetet i kommunen.

 Smakrik och blomstrande besöksnäring 2017

Under namnet ”Smakrik och blomstrande besöksnäring” har nu länsstyrelser i 5 län avslutat en upphandling av enskild rådgivning och grupprådgivning inom bl.a. tillgänglig besöksverksamhet, men även andra ämnesområden så som:

  • Trädgårdsvård – Att bevara och utveckla en historisk trädgård
  • Trädgårdsdesign – Med trädgården som skyltfönster
  • Marknadsföring på webben och i sociala medier
  • Att bygga försäljningen kring en historia – Storytelling
  • Sälj mer i din gårdsbutik

Centrum för tillgänglighet är en av tre leverantörer som kan erbjuda rådgivning inom tillgänglig besöksverksamhet. Du som har ett boende, servering,  gårdsbutik, aktiviteter för besökarna eller annan besöksverksamhet på landsbygden är målgrupp. Alla företag som tillhör målgruppen är välkomna att delta på aktiviteterna!                         

Har du behov av att få mer kunskap och rådgivning inom tillgänglig besöksverksamhet så tveka inte att höra av dig. Jag hjälper dig gärna.

Aktiviteten ingår i Landsbygdsprogrammet och utförs på uppdrag av Länsstyrelsen

 

Hösten 2016

En stad för alla, ett projekt som bygger på delaktighet för personer med funktionsnedsättning. en stad för alla skapa förutsättningar för Askersundskommun

att få en handlingsplan som är väl förankrad och framtagen tillsammans med politiker, tjänstemän och personer med funktionsnedsättning.

Våren 2016

Inventering av 160 objekt för Örebro kommun. Ett arbetsmarknadsprojekt på uppdrag av Örebro kommun inventerades både publika och kommersiella lokaler.

DSCF7442

Sommaren 2015

Inventerat friluftsområdet Sixtorp utanför Örebro.

Vill du veta mer om hur det kan se ut kontakta oss.

Februari 2015

Föreläst om tillgänglig turism och tillgänglig handel för utbildningen till upplevelse personal i Örebro

 

13 Maj, 2014 Möte om tillgänglighet inför Kuala Lumpurs borgmästare

Föreläst om tillgänglighet för en delegation från Malaysia med borgmästaren från Kuala Lumpur som ledare för delegationen. I delegationen var Sveriges ambassadör i Malaysia, Malaysias ambassadör i Sverige och ytterligare ca 15 celebra personer.

7 Maj, 2014 Avtal med Örebro kommun

 Centrum för tillgänglighet skriver avtal med Örebro kommun om projektledning för Access City Award. En tävling mellan Europas städer att vara Europas mest tillgängliga stad.

15 April, 2014 Inventering av vallokaler

Under April månad så inventerade vi 58 vallokaler för Örebro Kommun. Lagen säger att vallokalen skall vara tillgänglig för alla.